Școala de Meserii pentru Adulți: Pregătirea Viitorilor Angajați Prin Specializare Avansată

Scoală de meserii pentru adulți adresează aceeasi problemă critică în piața muncii contemporane: lipsa forței de muncă specializate. Conștienți tot mai mult de această provocare, am dezvoltat, pe lângă învățământul profesional în sistem Dual un parteneriat cu o școală de meserii pentru adulți care oferă o soluție rapidă și eficientă pentru specializarea forței de muncă în domenii critice.

Legătura dintre cele doua este una sinergică, ambele având ca scop pregătirea și specializarea forței de muncă în domenii specifice. Iată cum aceste două modele educaționale pot colabora și se completează reciproc acoperind complex si complet nevoile existente pe piața muncii.

Cursurile din școlile de meserii pentru adulți pot fi concepute pentru a corespunde cerințelor specifice ale pieței muncii locale printr-o abordarea personalizată și adaptată la nevoile concrete ale companiilor. Înainte de a începe un program de formare, efectuăm o analiză detaliată a cerințelor specifice ale industriei respective si adaptăm curriculumul de învățare pentru a răspunde cât mai complet nevoilor practice ale companiei.

De asemenea, implicăm cursanții în mediul de producție încă din prima zi de educație. Acest lucru se traduce printr-o experiență autentică și relevantă în cadrul companiilor partenere.

Sustenabilitatea reprezintă un pilon esențial al abordării Asociației Firmelor Constănțene. Educația noastră promovează practici responsabile și dezvoltare durabilă iar inovația și tehnologia sunt încorporate în mod activ în procesul de învățare, pregătind cursantii să fie competitivi pe piața muncii într-o eră digitală în rapidă evoluție.

Prin această abordare integrată, suntem dedicați să îndeplinim obiectivul cu care am plecat la drum în cadrul Asociației, și anume să rezolvăm problema lipsei forței de muncă specializate, să creștem retenția angajaților în industrie, promovând în același timp dezvoltarea continuă și sustenabilitatea într-un peisaj economic în continuă schimbare.