Învățământul Profesional în
sistem Dual

Am dezvoltat, în cadrul Asociației Firmelor Constănțene, programul de Învățământ Profesional în sistem Dual pentru că ne-am dorit rezolvare relativ rapidă, sustenabilă și eficientă, la o serie de probleme critice în piața muncii: specializarea, inserția și retenția personalului. Un aspect definitoriu al acestui tip de învățământ îl reprezinta faptul că elevii sunt expuși la situații reale de lucru, ceea ce le permite să dobândească abilități practice relevante și să înțeleagă cerințele specifice ale industriei în care se specializează

photo with workers photo with workers
Elevii care optează pentru acest tip de învățământ beneficiază de o formare completă si au șanse semnificativ mai mari de a se integra cu succes în companii, având deja o experiență valoroasă în domeniul lor. Inovația și tehnologia sunt componente cheie ale acestui proces de învățare. Elevii au acces la cele mai recente instrumente și tehnologii.
Prin încorporarea unor elemente de sustenabilitate, Asociația Firmelor Constănțene a implementat acest model educațional care răspunde mai multor nevoi ale unei lumi în continuă schimbare. Învățământul profesional în sistem Dual reprezintă o metodă inovatoare de pregătire a viitorilor profesioniști, oferindu-le o experiență echilibrată între teorie și practică, specializare și pregătire pentru piața muncii.
photo with workers

Dinamica abordării noastre în cadrul Asociației în aplicarea Învățământului Profesional în sistem Dual reprezintă un factor definitoriu pe piața educațională. Ne distingem prin implementarea unui calendar extins de 52 de săptămâni, care asigură un program de instruire continuă și adaptabil nevoilor pieței.

Evaluările periodice constituie o parte esențială a procesului nostru, urmărind progresulși implicarea elevilor. Măsurăm nivelul de educație atins, oferind astfel un feedback detaliat și personalizat, cu scopul de a stimula creșterea continuă.

Ne angajăm în evaluări psihosociale ale elevilor, încercând să înțelegem nevoile și dorințele lor de viitor. Această perspectivă holistă ne permite să oferim sprijin și orientare adaptată, contribuind la dezvoltarea armonioasă și împlinită a fiecărui elev.

Tehnic, Asociația Firmelor Constănțene acționează ca o extensie a departamentului de Resurse Umane al companiilor partenere. Suntem specializați în educarea și formarea noilor generații de muncitori specializați, asigurându-ne că aceștia dobândesc abilitățile și cunoștințele necesare pentru contribui eficient la succesul organizațiilor.

Așadar, ne distingem prin abordarea holistică, calendarul extins, evaluările periodice și orientarea personalizată, oferind un cadru educațional adaptat nevoilor reale ale pieței muncii și asigurându-ne că fiecare elev devine un profesionist specializat și bine pregătit.